Кърваво меле между фенове на Левски и ЦСКА по чудо завърши само с две счупени глави, няколко избити зъба и поражения по фасадата на Зимния дворец. Към 22:20 часа в понеделник около 200 “сини” привърженици причакват феновете на ЦСКА, които подкрепят хокейния отбор на “червените” в мача срещу Славия. След срещата става масов бой пред входа на Зимния дворец. Вадят се бухалки и метални боксове.

“Беше като акция на спец-частите, чу се тътен от бомби, после дим и нахлуваха на групи по 20-30 души с маски и не подбираха, който им се изпречеше на пътя биваше удрян или прегазван. Беше ужасно, дори прибрахме няколко фена на ЦСКА в нашата съблекалня да им помогнем да не попаднат под ударите на побеснелите фенове” , разказа Мартин Миланов президент и треньор на отбора на Славия, който победи с 6:5 в итересен и пълен с обрати мач.

Охранител подава сигнал на 112 и за минути на мястото почернява от полицаи. Налага се дори във въздуха да проекти предупредителен изстрел.

“В залата е имало двама полицаи, но те направо са ги прегазили. След това са подали сигнал за боя и полицията се е намесила. Имало е около 30-40 полицаи, реагирали са бързо”, заяви шефът на федерацията по хокей Красимир Кръстев.

Само навременната намеса на органите на реда е предотвратила да се стигне до по-голяма драма.

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail